عبير الزهور 1983 عضو
عدد المساهمات : 8 تاريخ التسجيل : 13/06/2010
| موضوع: اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة الثلاثاء يونيو 15, 2010 7:20 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] e7لسلام عليكم ورحمة الله وبركاته[/size] النهاردا حبيت اعرض اولى وصفاتى السحرية فى منتدانا الغالى وعلى فكرة دى طريقتى الخاصة ومتجربة ومضمونة مليووووووون فى المية يعنى هاتدعولى يابنات باذن الله ياااااالا نبدا بالمكونات بالنسبة للبشاميل نصف كيلو لبن _مرقة _مرقة دجاج_ربع كيلو دقيق_زيت بفضل دايمااااا الزيت فى اعداد البشاميل علشان يكون خفيف ويطرى اللازانيا
نحضر الاناء الذى سوف نعد البشاميل به نضع الزيت ثم نضع الدقيق ونقلب وبعد كدا نضيف اللبن الدافىء ونقلب بشكل مستمر ثم نضيف المرئة تدريجيا مع التقليب وتكون دافية بردو خلوا بالكو علشان البشاميل مش يكلكع ونستمر فى ذلك الى ان نصل للقوام المطلوب بحيث يكون البشاميل مظبوط ولا خفيف ولا تقيل وبحب اضيف مكعب مرقة دجاج (فاين فودز )للمحتوى بيبقى تحفففففففة
اللحمة المتعصجة نصف كيلو من اللحم _تلت بصلات وسط او كبار انا شخصيا بحب البصل كتير_طماطم فريش _ملح وفلفل وجوزة الطيب وقرفة وبهارات _وبابريكا _ريحان_زعتر نضع البصل فى الاناء مع السمن ونشوحه ونضع عليه فلفل رومى مقطع ثم نضع التوابل المذكوة كلللللها دون اضافة الملح ثم نضع اللحم على البصل ونشوح ونوطى عليهم خااااالص علشان يستووا فى اناء اخر نضع معلقة سمن ونشوح فيها معلقة توم مفروم ونضع عليه الطماطم المضروبة فى الكابة علشان مش تبقى ناعمة قوى نضربها فى الكابة ولو مافيش كابة ممكن الخلاط مافيش مشكلة ونتركهم يغلوا ثم نضعهم على اللحم ونظبط الملح ونترك اللحمة تتشرب الصلصة وبكدا بقت جاهزة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يالا بينا نجهز الصينية علشان تدخل الفرن انا بستعمل اللازانيا اللى مش بتتسلق دا انضف نوع على الاطلاق وبيدى نتائج مذهلة ودى صورته [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع راء بشاميل فى قعر الصينية كما فى الصورة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضع راء اللازانيا بهذا الشكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والطروف بقطع لها لازانيا بهذا الشكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد كدا نضع راء اللحم على اللازانيا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضع عليه راء بشاميل ونغطى اللازانيا
بالبشاميل بشكل كاااااامل علشان تستوى بيه كما فى الصورة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضع راء جبنة رومى وموتزاريلا مبشورين والجبنة الرومى هنا اضافتى الخاصة للصنف دا وابقوا ادعولى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضع راء لازانيا اخر كما فى الصورة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضع علها راء لحمة اخر كما فى الصورة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضع راء البشاميل والجبنة الرومى والموتزاريلا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واخيراااااااا نضع راء اللازانيا ودا اخر راء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضع عليه البشاميل كما فى الصورة
ثم نضع على وش الصينية الجبنة الرومى والموتزاريلا <TABLE class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_15 width=400>
<TR> <td class=td1 width=20>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]</TD> <td class=td2 unselectable="on">نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي</TD></TR></TABLE>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ودخلى الصينية على الفرن المتوسط الحرارة يعنى حوالى 200 درجة مئوية وخرجيها لما الوش يتحمر كويس ودا شكلها النهائى ايه رايكم بقى؟؟؟ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالف هنا وشفا يااااااااااااااارب ليكم يااجمل اعضاء على فكرة ياجماعةاللازانيا (فاست باستا )بجيبها من ابو ذكرى دا بالنسبة للاعضاء اللى من مصر وعاوزين يجيبوا نفس النوع بتاع اللازانيا والباكيت تمنه 12ج وربع بالظبط اما بالنسبة للاعضاء خارج مصر دوروا فى السوبر ماركت عندكم على الفاست باستا اللى مش بتتسلق ولو مش لقيتوا هاتوا اللى بتتسلق بس نصيحتى ليكم مش مسلقوها ولاكن تغلوا الماية وبعد ماتغلى تغطسوا واحدة واحدة فى الماية المغلية وتخرجوها على طول ومش تحطوهم على بعض علشان مش يلزقوا وهيا هاتكمل سواها فى الفرن مع البشاميل يارب اكون افدتكم يالا بقى مستنية ردودكم ودعواتكم الحلوة ليا بالتوفيق والنجاح والصحة طبعاااااااا [/size][/size]
<TABLE class=tborder cellSpacing=1 cellPadding=6 width="80%" align=center border=0>
<TR> <td class=thead align=middle></TD></TR> <TR> <td class=alt1 title=التوقيع align=middle></TD></TR></TABLE> <TABLE class=tborder id=table52 height=20 cellSpacing=1 cellPadding=6 width="60%" align=center border=0>
<TR> <td class=thead align=middle></TD></TR> <TR> <td class=alt1 title="" align=middle>
</TD></TR></TABLE>
| vbrep_register("110370")
| |
| |
|
في حب الله تعالي الإدارة
عدد المساهمات : 596 تاريخ التسجيل : 17/03/2011
| موضوع: رد: اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة الجمعة مارس 18, 2011 3:59 am | |
| عاااااااااااااااشت الايادي | |
|
ام ملك ومنه عضو فعال
عدد المساهمات : 149 تاريخ التسجيل : 22/03/2011
| موضوع: رد: اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة السبت مارس 26, 2011 7:05 pm | |
| | |
|