هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عبير الزهور 1983
عضو
عضو
عبير الزهور 1983


عدد المساهمات : 8
تاريخ التسجيل : 13/06/2010

اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة Empty
مُساهمةموضوع: اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة   اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة Icon_minitimeالثلاثاء يونيو 15, 2010 7:20 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
e7لسلام عليكم ورحمة الله وبركاته[/size]
النهاردا حبيت اعرض اولى وصفاتى السحرية فى منتدانا الغالى وعلى فكرة دى طريقتى الخاصة ومتجربة ومضمونة مليووووووون فى المية يعنى هاتدعولى يابنات باذن الله
ياااااالا نبدا بالمكونات
بالنسبة للبشاميل
نصف كيلو لبن _مرقة _مرقة دجاج_ربع كيلو دقيق_زيت
بفضل دايمااااا الزيت فى اعداد البشاميل علشان يكون خفيف ويطرى اللازانيا

نحضر الاناء الذى سوف نعد البشاميل به نضع الزيت ثم نضع الدقيق ونقلب وبعد كدا نضيف اللبن الدافىء ونقلب بشكل مستمر ثم نضيف المرئة تدريجيا مع التقليب وتكون دافية بردو خلوا بالكو علشان البشاميل مش يكلكع
ونستمر فى ذلك الى ان نصل للقوام المطلوب بحيث يكون البشاميل مظبوط ولا خفيف ولا تقيل وبحب اضيف مكعب مرقة دجاج (فاين فودز )للمحتوى بيبقى تحفففففففة


اللحمة المتعصجة
نصف كيلو من اللحم _تلت بصلات وسط او كبار انا شخصيا بحب البصل كتير_طماطم فريش _ملح وفلفل وجوزة الطيب وقرفة وبهارات _وبابريكا _ريحان_زعتر
نضع البصل فى الاناء مع السمن ونشوحه ونضع عليه فلفل رومى مقطع ثم نضع التوابل المذكوة كلللللها دون اضافة الملح
ثم نضع اللحم على البصل ونشوح ونوطى عليهم خااااالص علشان يستووا
فى اناء اخر نضع معلقة سمن ونشوح فيها معلقة توم مفروم ونضع عليه الطماطم المضروبة فى الكابة علشان مش تبقى ناعمة قوى نضربها فى الكابة ولو مافيش كابة ممكن الخلاط مافيش مشكلة ونتركهم يغلوا
ثم نضعهم على اللحم ونظبط الملح ونترك اللحمة تتشرب الصلصة
وبكدا بقت جاهزة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يالا بينا نجهز الصينية علشان تدخل الفرن
انا بستعمل اللازانيا اللى مش بتتسلق دا انضف نوع على الاطلاق وبيدى نتائج مذهلة ودى صورته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضع راء بشاميل فى قعر الصينية كما فى الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضع راء اللازانيا بهذا الشكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والطروف بقطع لها لازانيا بهذا الشكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



وبعد كدا نضع راء اللحم على اللازانيا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونضع عليه راء بشاميل ونغطى اللازانيا

بالبشاميل بشكل كاااااامل علشان تستوى بيه كما فى الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم نضع راء جبنة رومى وموتزاريلا مبشورين
والجبنة الرومى هنا اضافتى الخاصة للصنف دا وابقوا ادعولى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضع راء لازانيا اخر كما فى الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضع علها راء لحمة اخر كما فى الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضع راء البشاميل والجبنة الرومى والموتزاريلا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



واخيراااااااا نضع راء اللازانيا ودا اخر راء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونضع عليه البشاميل كما فى الصورة


ثم نضع على وش الصينية الجبنة الرومى
والموتزاريلا
<TABLE class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_15 width=400>


<TR>
<td class=td1 width=20>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]</TD>
<td class=td2 unselectable="on">نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي</TD></TR></TABLE>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودخلى الصينية على الفرن المتوسط الحرارة يعنى حوالى 200 درجة مئوية
وخرجيها لما الوش يتحمر كويس
ودا شكلها النهائى ايه رايكم بقى؟؟؟
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبالف هنا وشفا يااااااااااااااارب ليكم يااجمل اعضاء
على فكرة ياجماعةاللازانيا (فاست باستا )بجيبها من ابو ذكرى دا بالنسبة للاعضاء اللى من مصر وعاوزين يجيبوا نفس النوع بتاع اللازانيا والباكيت تمنه 12ج وربع بالظبط
اما بالنسبة للاعضاء خارج مصر دوروا فى السوبر ماركت عندكم على الفاست باستا اللى مش بتتسلق ولو مش لقيتوا هاتوا اللى بتتسلق بس نصيحتى ليكم مش مسلقوها
ولاكن تغلوا الماية وبعد ماتغلى تغطسوا واحدة واحدة فى الماية المغلية وتخرجوها على طول ومش تحطوهم على بعض علشان مش يلزقوا وهيا هاتكمل سواها فى الفرن مع البشاميل
يارب اكون افدتكم
يالا بقى مستنية ردودكم ودعواتكم الحلوة ليا بالتوفيق والنجاح والصحة طبعاااااااا
[/size]
[/size]













<TABLE class=tborder cellSpacing=1 cellPadding=6 width="80%" align=center border=0>


<TR>
<td class=thead align=middle></TD></TR>
<TR>
<td class=alt1 title=التوقيع align=middle>
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
</TD></TR></TABLE>
<TABLE class=tborder id=table52 height=20 cellSpacing=1 cellPadding=6 width="60%" align=center border=0>


<TR>
<td class=thead align=middle></TD></TR>
<TR>
<td class=alt1 title="" align=middle>

</TD></TR></TABLE>
vbrep_register("110370")
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
في حب الله تعالي
الإدارة
الإدارة
في حب الله تعالي


عدد المساهمات : 596
تاريخ التسجيل : 17/03/2011

اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة   اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة Icon_minitimeالجمعة مارس 18, 2011 3:59 am

عاااااااااااااااشت الايادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام ملك ومنه
عضو فعال
عضو فعال
ام ملك ومنه


عدد المساهمات : 149
تاريخ التسجيل : 22/03/2011

اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة   اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 7:05 pm

تسلم ايدك رووووعة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اللازانيا على طريقتى الخاااااصة بالصور من مطبخى كله يدخل بسرعة
» عملتى الاكلير قبل كدا؟ لازم تقومى تعمليه هيعجبك اوى (بالصور من مطبخى)
» المشبك من مطبخى لذيذ ومقرمش وحلوووو اووووووووى
» تورته العروسه لعروستى ملوكة بالصورر من مطبخى
» الدوناتس الخطير من مطبخى بالصووور اتفضلو يابناات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: الأسرة والمنزل :: المطبخ-
انتقل الى: